Vertrouwens Contact Persoon FOG

Veilig en inclusief kunnen sporten

 

 

 

De FOG, een federatief verband van verschillende bonden, heeft een eigen vertrouwenscontactpersoon, in de persoon van Femke Verschuur (contact opnemen via femkeverschuur@gmail.com).

Bij de FOG vinden we het belangrijk dat je veilig kunt sporten en er plek is voor iedereen.

Toch kan het voorkomen dat je een nare ervaring opdoet. Welke vorm van grensoverschrijdend gedrag je ook hebt ervaren, het is belangrijk dat je van je laat horen!

Om melding te maken van wat je hebt meegemaakt, om een klacht in te dienen of om je hart te luchten.

Dat kun je doen op heel veel manieren. Zo kun je de manier kiezen die bij jou past. Want afhankelijk van wat je hebt meegemaakt wil je misschien iemand persoonlijk spreken, dan kan dit telefonisch en ook anoniem als je dat liever hebt.

 

 

 

Het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) is onderdeel van NOC*NSF en zelfstandig werkend. Hier werken onder andere VertrouwensPersonen (VP).

Vertrouwenspersonen kunnen slachtoffers van nare situaties bijstaan. Ze kunnen naar je luisteren, advies geven en je begeleiden in praktische situaties. Er zijn ook altijd vertrouwenspersonen beschikbaar voor een beschuldigde, omdat ook zij begeleiding nodig hebben.

 

Omdat er heel veel sportverenigingen zijn in Nederland, zijn er ook VertrouwensContactPersonen (VCP). Zij vormen een schakel tussen een vereniging en het CVSN of tussen een bond en het CVSN.

De FOG, een federatief verband van verschillende bonden, heeft een eigen vertrouwenscontactpersoon, in de persoon van Femke Verschuur.

Maar mogelijk heeft jouw eigen vereniging of jouw eigen bond ook een vertrouwenscontactpersoon.

Deze VCP’s kunnen, net als de vertrouwenspersonen van het Centrum Veilige Sport Nederland, ook een eerste aanspreekpunt zijn. Zij kunnen je opvangen en voorlichten over stappen die je kunt nemen bij een grensoverscheidende gebeurtenis.

 

Je mag zelf kiezen met wie je contact opneemt. Dat kan dus de VCP zijn van je eigen vereniging. Misschien ken je die goed en voelt dat prettig. Maar het kan ook bij de VCP van de bond waarbij je vereniging is aangesloten of de VCP van de FOG. Afhankelijk van wat je hebt meegemaakt kan het prettiger zijn iemand te spreken met wat meer afstand tot je vereniging. Maar je mag ook direct contact opnemen met het CVSN, die ook weer verschillende contactmogelijkheden hebben. Ook anoniem, en ook in de nacht.

Dit is allemaal bedoeld om voor jou de drempel zo laag mogelijk te maken. Zodat je weet dat er altijd iemand is om naar je te luisteren en met je mee te denken, op welke manier dan ook, op welk moment dan ook.

 

Heb je vragen en/of opmerkingen met betrekking tot veilig sporten in jouw bond of vereniging?

Voel je vrij om contact op te nemen met Femke Verschuur, vertrouwenscontactpersoon (VCP) van de FOG: via e-mail:  femkeverschuur@gmail.com

Je kan altijd contact met haar opnemen; wat je ook wilt delen over je ervaringen op jouw vereniging.

Na mailcontact is het ook mogelijk een telefonische afspraak te maken.

 

l  Check altijd of jouw vereniging is aangesloten bij een bond.

l  Klik hier om te checken of jouw bond is aangesloten bij de FOG.

l  Is je school of vereniging niet aangesloten bij een bond (sectie) die onderdeel is van de FOG?

     Neem dan rechtstreeks contact op het CVSN  !

 

 

Informatie voor bonden, verenigingen en scholen:

 

l  De FOG ondersteunt de gedragsregels in de sport die NOC*NSF heeft opgesteld. Check ze hier.

l  Ben jij al op de hoogte van het High Five Stappenplan?

l  Kijk op de website van het Centrum Veilige Sport Nederland om alle informatie en activiteiten te vinden die je

    nodig hebt jouw sporters en sportomgeving veilig en inclusief te maken.

 

 

Federatie Oosterse Gevechtskunsten

Partners van de Nederlandse sport

FOG 2023

Privicy-verklaring

Disclamer