Topsport


Wushu
Beoefen je wushu op topsportniveau en ben je lid van een bij de FOG/sectie Wushu Nederland aangesloten vereniging? Dan biedt de FOG een uniek topsport trainingsprogramma voor zowel taolu (vormen) als sanda (full-contact vechten). Met steun en gelden vanuit NOC*NSF worden de nationale selecties op hoogwaardig niveau begeleid, getraind en voorbereid op uitzending voor Nederland naar (inter)nationale wedstrijden, Wereld en Europese Kampioenschappen. De nationale selecties trainen onder toonaangevende internationale coaches zowel in Nederland als periodiek op intensieve training of ‘boot camps’ in China of elders in de wereld.
De FOG heeft met NOC*NSF het ambitieniveau neergelegd om met haar topsporters bij de top tien van de wereld te behoren. Dankzij de kwaliteit van het topsportprogramma hebben een drietal atleten op het laatste WK) een topsportstatus (A of B) weten te behalen. Dit is een status waar de betreffende sporters veel voordelen kunnen halen voor hun topsportcarrière.

Sportpsychologie Bulletin  Het Sportpsychologie Bulletin is een redactioneel onafhankelijk tijdschrift van de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN) en de Vlaamse Vereniging voor Sportpsychologie (VSPN) Lees het hier
sportpsychologie

Nationale Commissie Topsport
Dhr. G.B.M. Dielissen(Topsport coördinator)
Dhr. Wouter Witsel (sportmedische zaken)
Dhr. Leendert-Jan Mulder (vertegenwoordiger atleten)
Dhr. Mark Herbold (coach Kendo)
Dhr. Mustafa Azizi (coach Sanda)
Dhr. Baoxian Fei (coach Taolu)
Dhr. Chi Lung Yung (jeugdcoach)

Topsport Statushouders
De statussen worden verleend op grond van geleverde prestaties op door de EWUF en/of IWUF erkende internationale evenementen en volgends afspraken met NOC*NSF betreffend meetmomenten.  
A-status
Leendert-Jan Mulder (sanda 90 +)
Baoyao Fei (taolu, taijiquan/taijijian)
B-status
Bilal El Banay (sanda -70)

NZVT-FC-1 GROEN DOPEFREE-PMS